Țuca Zbârcea & Asociații face valuri la Swimathon București

Avocatul Florentin Țuca se alătură inițiativei Fundației Comunitare București și va participa la maratonul de înot Swimathon București din 4 iulie, în susținerea cauzei ARDOR România.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri și o platformă în care se întâlnesc 16 proiecte diferite, pentru care înoată aproape 200 de oameni.

Anul acesta, fondatorul Țuca Zbârcea & Asociații, avocatul Florentin Țuca va face parte din echipa de înotători care contribuie la strângerea de fonduri în numele ARDOR – Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică. Obiectivul ARDOR este să obțină finanțări în valoare de 16.000 lei, prin care să acopere parte din cheltuielile de participare a echipei României la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi de la Singapore (World School Debating Championship).

În 2015, Ciprian Leon Chirilă, Letiția Roman, Alice Chempf, Mădălina Ionescu și Miruna Mihăilă, antrenați de Șerban Pitic (adică Team România) au deja alături de ei, la Swimathon, patru echipe de înotători care vor strânge suma necesară pentru finanțarea participării la campionatul de la Singapore. Cele patru echipe sunt: ARDOR Parents & Kids, ARDOR Friends, ARDOR Alumni și ARDOR Real Swimmers, reunind în total 17 înotători.

Fiecare echipă are de atins propria țintă financiară și va înota cât mai multe lungimi de bazin în acest scop. De exemplu, echipa ARDOR Parents & Kids, din care face parte Florentin Țuca, își propune să înoate 50 lungimi de bazin în cele 50 minute ale competiției și să strângă o sumă de 4.400 lei. Alături de Florentin Țuca, din echipă mai fac parte și Tudor Mușat, membru al Clubului de Debate din cadrul Colegiului Național Sfântul Sava din București și mama acestuia, Mădălina Mușat.

Campionatele mondiale de dezbateri sunt un fel de olimpiade ale cunoștințelor și abilităților multiple. În fiecare an, sprijinul pentru echipa națională a României a fost greu de asigurat și adesea elevii sunt nevoiți să acopere o mare parte din costurile de participare (mii de euro) din surse proprii. Echipa din acest an este formată din tineri valoroși, semifinaliști la Istanbul Eurasian Debate Championship și finaliști sau câștigători la mai multe competiții naționale (Cluj Debate Open, Pache Debate Open, ARGO Premiership, Saint George City of Debate). Pe lângă campionatul mondial din Singapore, echipa se pregătește participând la un număr de turnee internaționale în Turcia, Slovenia, Cehia, Slovacia și România, performanțe ce aduc prestigiu României și beneficii de imagine, dar mai ales aceste dezbateri contribuie la parcursul educațional și profesional al celor care devin liderii societății de mâine.

Țuca Zbârcea & Asociații este partener tradițional al ARDOR și se implică activ în susținerea și popularizarea fenomenului dezbaterilor ca instrument benefic și parte integrantă a procesului educațional din România. Florentin Țuca, Managing Partner al firmei de avocatură, a punctat în mai multe rânduri rolul formator al dezbaterilor și importanța logicii și retoricii în dezvoltarea tinerilor și pregătirea lor pentru diverse profesii, inclusiv avocatura. „Pentru mine, dreptul este o știință a argumentării și a dialogului argumentativ și constructiv. Noi ca firmă, și eu personal, ne-am implicat în fenomenul dezbaterilor în România. Ii susțin foarte mult pe cei de la ARDOR, pentru că am văzut ce progrese formidabile fac tinerii atunci când îmbrățișează această preocupare. După un an de debate, ajung să citească enorm, să se informeze pe chestiunile lumii contemporane și să aibă o părere motivată, argumentată, pe subiecte care sunt inaccesibile unor adulți. Acesta este motivul pentru care am acceptat provocarea Swimathon-ului. Și astfel, cu pași mici și valuri mari, sper că viitoarele generații vor ajunge să folosească forța argumentului pentru a-și apăra ideile și a se implica activ, constructiv și tolerant în treburile cetății”, a precizat Florentin Țuca.

Potrivit organizatorilor, Swimathon București va avea loc în data de 4 iulie, în intervalul 9:00 – 14:00, la Clubul Dinamo. Accesul publicului este liber, toți susținătorii echipelor aliniate la startul maratonului de înot putând face donații atât la fața locului (orice sume) sau în avans, pe site-ul Swimathon București, ori prin virament în contul bancar pus la dispoziție de către organizatori (RO82 BACX 0000 0006 8633 0004, deschis la Unicredit Ţiriac Bank, sucursala Domenii, București). De asemenea, campania de strângere de fonduri inițiată de Fundația Comunitară București va continua și după Swimathon, și anume până în 31 iulie.

Sub sloganul „Team România face valuri în Singapore! Trimite echipa națională la Campionatul Mondial de Dezbateri!”, miza ARDOR este să colecteze fonduri în valoare de minim 16.000 lei, care să asigure finanțarea participării echipei Team România la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi de la Singapore (World School Debating Championship).

Despre ARDOR (www.ardor.org.ro)

Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR) este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, înfiinţată în anul 1998. În anii de la înfiinţare, comunitatea ARDOR la nivel regional, naţional şi internaţional a ajuns să reunească mii de studenţi şi profesori din zeci de cluburi de debate din licee şi universităţi, aceștia dezbătând teme situate de multe ori în avangarda dezbaterilor publice din societatea civilă românească. Programele de educaţie pentru cetăţenie activă, anti-discriminare sau anti-coruptie completează programele tradiţionale competiţionale ale asociaţiei.

Despre Swimathon București (www.swimathonbucuresti.ro)

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Înotătorii-fundraiseri înscriși în acest eveniment aleg o cauză pe care o susțin, parcurg un numar cât mai mare de bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care să îi sprijine prin donații, pentru efortul depus. Se pot dona sume pentru fiecare lungime de bazin parcursă de înotator sau o sumă fixă, care să nu fie influențată de numărul de bazine parcurse. Componența echipelor care înoată pentru cauza ARDOR – „Team România face valuri în Singapore! Trimite echipa națională la Campionatul Mondial de Dezbateri” este disponibilă pe site-ul Swimathon București:

•    ARDOR Parents & Kids http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-echipe?profil=47. Donațiile se fac urmărind instrucțiunile de pe pagina echipei.

•    ARDOR Friends http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-echipe?profil=31. Donațiile se fac urmărind instrucțiunile de pe pagina echipei.

•    ARDOR Alumni http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-echipe?profil=30. Donațiile se fac urmărind instrucțiunile de pe pagina echipei.

•    ARDOR Real Swimmers http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-echipe?profil=29. Donațiile se fac urmărind instrucțiunile de pe pagina echipei.

Despre Fundația Comunitară București (www.fundatiacomunitarabucuresti.ro)

Fundația Comunitară București investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane individuale, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. În trei ani de activitate, organizația a finanțat peste 100 de proiecte cu peste 500.000 lei. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară.

Contact marketing
Alina Pintică
Tel: (40-21) 204 88 90
E-mail: alina.pintica@tuca.ro
Mobil: 0723 526 389

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: